Svi znate koliko je nega lica neophodna tokom leta, a isto je i sa zimom. Nega tokom zimskog perioda je obavezna posebno zbog hladnoće i vetra, ali i zbog boravljenja u prostorijama u kojima je zbog grejanja vazduh suv. Zimi je lice prvo na udaru, što bi se reklo, pa je onda nekako i normalno da zahteva mnogo veću negu i zaštitu.

Za negu tokom zime treba se pripremati na vreme. Kako bi koža bila blistava i sveža tokom cele godine, već sad se polako pripremamo za negu lica tokom zimskih dana. Kao i uvek, najbolje je započeti negu temeljnim čišćenjem lica. Tokom hladnih dana, nivo vlage u koži drastično opada, zbog čega bi upotrebu sapuna trebalo svesti na minimum. Ako imaš suvu ili problematičnu kožu, najbolje je da zaboraviš sapune. Prilikom umivanja obavezno koristi mlaku vodu i blage tonike za čišćenje lica. Koristi tonike i gelove na bazi ulja koji neće ugroziti hidriranost kože.
Hidratacija je ključ beauty rutine tokom zime. Najveći problem sa hidratacijom imaju osobe sa suvom kožom lica. Ovaj tip kože je osetljiviji na spoljne uticaje u odnosu na druge tipove kože i bolje je da se koristi deblji sloj kreme kao zaštita preko zime. Mešovit tip kože najbolje je da tokom zime tretira kožu hidratantnim kremama koje su namenjene ovom tipu. Pretpostavka je da je kod normalne kože balans, ali je prilikom zime najbolje odraditi tretman hidratacije makar jednom nedeljno. Kod nas u salonu čast da dubinski hidrira kožu ima Thalgo tretman hidratacije. Kod masne kože, bitno je napomenuti da ne treba koristi previše agresivne preparate za negu, jer mogu da oduzmu vlažnost.

Hladni dani i duge noći su pravo vreme za negu. Aktivni sastojci iz noćnih krema mnogo se bolje apsorbuju i čuvaju epiderm u ovim danima. Ujutru lice izgleda sveže i mekano. Takođe, ono što je bitno da ne zaboravite jeste da bez pilinga nema ništa. Redovan piling je jedan od najefikasnijih načina da se rešimo mrtvih ćelija, a uz kombinaciju sa nekim od tretmana daje još bolji rezultat. U hladnim mesecima piling bi trebalo raditi jednom nedeljno, jer ćeš tako koži najlakše vratiti mladalački sjaj.